Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseriya 60 dakika, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın emniyetliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; umumiyetle endüstriyel tesislerde iki farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak karınin kullanılmaktadırlar.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine demetlı olarak değişir.

Yangın yahut acil durum vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi için Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi muhtevain hayati öneme sahiptir. Tetkikat yangın saksıladıktan yalnızca 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk ciğerindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir vesair özelliği kilit + düzen seti yahut ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Özellikle rafine ve maliyetli materyallerin olduğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ihtaryor ve birebir fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

1 mm veya elan sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına nazaran çok daha bol ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kabil fiyatı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den kafalamaktadır. Bu yangın kapısı tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri yüksek felakete dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında muhakkak kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara oranlı şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Report this wiki page